Deze week had onze juf een verrassing mee… In de kring stond er een kooi met daarover een laken. Als iedereen neerzat, haalde de juf het laken weg. We maakten kennis met twee dwerghamstertjes; Donut en Brownie. Twee lieve, kleine, schattige diertjes… daar waren alle kleuters meteen van overtuigd. In het begin was Donut wat bang, maar gelukkig wou Brownie wel even ‘hallo’ zeggen. Hij mocht ook even in de grote bal rondlopen in de klas, dat vonden we heel grappig. Het viel ook meteen op dat hij heel graag en snel kan rondlopen. We konden ze ook eventjes aaien, maar hierbij merkten we dat sommigen toch wel een beetje bang zijn van de hamsters. Maar al snel sloot iedereen deze twee schatjes in hun hart, want tijdens het werken stonden er telkens enkele kapoenen bij hen.

We speelden een ganzenbordspel waarbij we de woorden, die we leerden kennen bij onze huisdieren, konden verzamelen. Wie de meeste woordkaartjes had op het einde, was de winnaar! In de rekenhoek merkten we op dat de spullen van de dieren uit verschillende vormen bestaan. We mochten deze dan ook proberen na te bouwen met verschillende materialen. Daarna mochten we ook met een blaadje op zoektocht doorheen de klas om te weten te komen welke vorm bij welk diertje hoorde. Als we een diertje vonden, konden we de juiste vorm op ons blad bij het diertje kleven.

In de knutselhoek konden we tussen verschillende hondjes en katjes kiezen om te versieren met allerlei spullen: glanspapier, wol, lapjes stof, …. Het lijfje mochten we schilderen in onze lievelingskleur. De onderdelen werden door de juf met warme lijm aan elkaar bevestigd en om het helemaal af te maken kozen we zelf de wiebeloogjes voor ons diertje.

Volgende week dinsdag mogen we op bezoek bij het hondentrimsalon van Emma haar ouders! We tellen op een zelfgemaakte kalender af hoeveel keer we nog moeten slapen, want we kijken er enorm naar uit!