Deze week begonnen we aan een nieuw kleuterproject met alle klasjes. Om te weten te komen waarover het project gaat, speelden juf Jana en onze juf een toneelstukje. Er lag een groot ei in het midden van de zaal in een nestje. Juf Lien had honger en dekte al snel haar tafeltje. Maar juf Jana was er niet zeker van dat juf Lien het ei wel mocht opeten. De kleuters zeiden ook van niet, want plots hoorde juf Lien iets in het ei. Ze moest het dus uitbroeden en KRAK! het ei begon te barsten. Wat zat er in? Een schattige babydino. Iedereen kreeg de kans om kennis te maken met hem. Zo een lieve kleine dino, maar soms brulde hij al even en maakte hij sommige kapoentjes wat bang. En zo begon ons project over de dino’s. We kwamen al te weten dat er onderwaterdino’s bestaan, vliegende dino’s en op het land levende dino’s. Ook wat ze graag eten kwam al aan bod. We maakten ook kennis met de paleontoloog en kunnen nu zelf ook opgravingen doen in het zand op zoek naar botten, schedels en fossielen. Volgende week werken we verder en komen we meer en meer te weten over onze favoriete dinosaurussen.

We gingen deze week ook nog op uitstap om het thema huisdieren af te sluiten. We mochten op bezoek in een hondentrimsalon. En dit was heel speciaal, want het is het trimsalon van Emma’s mama en papa! Wat was Emma trots om ons de weg te wijzen naar haar huis en naar de werkplaats. We leerden hoe ze nagels knippen van de honden, we leerden ze drogen met de hondenhaarblazers, we mochten op de verzorgtafel mee naar boven. We voelden aan de knobbels in de haartjes. We zagen hoe de hondjes gewassen worden in het bad. En nog veel meer… De echte hondjes waren niet aanwezig, want die zouden een beetje bang of nerveus zijn van al de kapoenen die erbij staan. Maar de twee knuffelhondjes hielpen echt om alles goed te begrijpen. Voordat we weggingen, gaven we nog een knutselwerkje als bedanking.

Geniet van de vele foto’s (uitstapje en kennismaking nieuw thema) hieronder en van de extra verhaaltjes die uw kapoen erbij kan vertellen.