Vorige week mochten we in de knutselhoek een fossiel proberen te maken. Dit deden we door eerst een goede zandgrond te maken en daar drukten we dan verschillende dino’s in of stukjes van dino’s. We moesten hard genoeg drukken, zodat het zand mooi de vorm overnam. Als we klaar waren met ze erin te drukken, haalden we ze eruit en goten we er gips op. Natuurlijk wilden we maandag meteen weten of het gelukt was, maar we moesten nog 1 dagje langer wachten. Op dinsdag mochten we dan zoals een echte paleontoloog het zand wegwrijven met een borstel en zagen we onze zelfgemaakte fossielen te voorschijnkomen! Wel moesten we dit heel voorzichtig doen, want de gips moet nog wat verder uitdrogen en kon gemakkelijk breken.

We maakten ook kennis met nog enkele dino’s en we vergeleken hun grootte met hoeveel kindjes we in een lange lijn moesten leggen. De brachiosaurus is evengroot als 22 kleuters en een raptor is maar 1 kleutertje groot.

Onze poppenhoek werd omgetoverd naar een dinogrot. Hier kunnen we een dinomasker en een dinostaart aantrekken. Eens in de grot kunnen we skeletten correct leggen, kunnen we opgravingen doen en verschillende onderzoeken uitvoeren: een bot meten en wegen, pootafdrukken bij de juiste dino zetten, …

Op donderdagnamiddag mochten de ouders en grootouders komen naar het forum. Daar toonden we samen met alle kleuters enkele dingen die we geleerd en gemaakt hebben in het thema “dino’s”