Welkom terug na de paasvakantie! We begonnen meteen met een sportieve uitstap naar Rollebolle! Daar genoten we van verschillende leuke fietsen, springkastelen, evenwichtsspelletjes, werpspelletjes, ….

Maandagnamiddag had onze juf een groot wit blad mee in de zaal. Samen met de kapoenen van het tweede kleuter, moesten we op zoek gaan naar leuke ideetjes voor een thema in de klas. Op het einde van onze brainstorm stond het blad vol leuke ideetjes. De juf en de meester bekeken ‘s avonds de verschillende ideetjes nog eens. Ze merkten dat sommige ideetjes al aan bod kwamen en sommige waren niet ideaal in deze periode… Op dinsdag hadden de juf en de meester er nog 3 over voor de stemronde! De eerste stemronde was zo spannend met 12, 13 en 14 stemmen, dat we nog een tweede stem moesten uitbrengen. Uiteindelijk kregen we een winnend thema: ‘Prinsessen en Ridders’. Donderdag mochten we samen weer enkele vraagjes noteren, wat we te weten willen komen over dit thema en volgende week gaan we ermee aan de slag!

We gingen ook eens piepeloeren naar de bouwwerken van onze nieuwe kleuterschool. De vraag kwam hoe ze weten waar alles moest staan, daarom gingen we ook nog even de plannen bekijken.

We hadden ook twee jarige kapoenen in de klas: Victoria werd 6 op de laatste dag van de paasvakantie en wou dit vieren als een leeuwtje in de klas. Skylar werd 7 op donderdag en koos om het te vieren als een lieve hond. 

 

Geniet van de vele foto’s hieronder en de verhalen die uw kapoen erbij vertelt…

Tot volgende week! 👋