Blog Image

Derde kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

Weekje twee in de derde kleuterklas…

Foto's, Mededelingen Posted on 12 september 2024 18:51

Een tweede weekje zit er alweer op. We leerden al heel wat zelfstandiger werken in de hoeken, terwijl de juf met enkele kapoenen een spelletje en een werkje maakte. We weten ook al goed wat de betekenis is bij de verschillende muziekjes in onze klas, zo kunnen we allemaal vlotter te werk gaan en kunnen we meer tijd in onze klashoekjes benutten!

Deze week stond ook in het teken om onze eigen naam en letters wat beter te leren kennen. Op speelse wijze gingen we in verschillende momenten ermee aan de slag. In de knutselhoek mochten we met waterverf onze letters inschilderen en wie zin had om errond nog wat te versieren, kon dit natuurlijk ook doen. Sommige ontdekten zelfs dat als je langer op de verf wrijft met je penseel, je kleurtjes dan ook veel feller zijn bij het schilderen. In de taalhoek mochten we onze letters zoeken en onder onze naam plakken. Dat deden de meesten al heel erg goed! Ook gingen we op zoek naar waskrijtjes met onze letters, dit deden we eerst in een spelletje bij de juf en daarna maakten we er ook nog een werkje over.

Onze juf maakte ook van iedereen van ons een popje, deze staan centraal in onze klas. We kunnen deze popjes gebruiken in verschillende hoeken, bvb in de boekenhoek waar we dan een poppenkast spelen met elkaar of in de auto- en blokkenhoek waar we een huis bouwden en met de poppen ook een rollenspel kunnen spelen. De kleuters vinden het alvast leuk om met hun mini-versie en met hun vriendjes te kunnen spelen…

We leerden ook Fonemi kennen op het grote scherm. Hier gaan we samen met ‘Fien’ op zoek naar woorden die een bepaalde klank hebben. Iedereen heeft zijn eigen account en kan dus op zijn eigen tempo hiermee aan de slag op onze chromebooks in de klas. De kleuters zullen iedere week werken met Fonemi tijdens hoekenwerk.



Welkom in het derde kleuter! schooljaar 2024-2025

Foto's, Mededelingen Posted on 5 september 2024 16:14

We zijn alweer begonnen aan een nieuw schooljaar, een nieuw avontuur waar we leuke dingen zullen beleven en zullen leren.

Deze week was het vooral belangrijk om elkaar wat beter te leren kennen, want we hebben een paar nieuwe vriendjes in de klas. Ook leerden we al enkele klasafspraken kennen en natuurlijk ook al enkele hoekjes, waar heel veel nieuw materiaal in staat om te ontdekken.

We versierden ook al ons eigen klassymbool en maakten al een eerste werkje in de taalhoek. Hier moesten we tellen hoeveel letters onze naam heeft en dan evenveel stempels zetten.

Op woensdag mochten we voor de eerste keer gaan sporten met meester Stijn. We gaan daarvoor naar het sportpark en bij droog weer gaan we te voet. Op donderdag gingen we naar het zwembad, ook hier gaan we te voet naartoe. Het is dus heel erg belangrijk dat jullie kapoen iedere dag de fluojas aanheeft. In het zwembad mochten we tonen wat we al kunnen. Enkele kapoenen durven al heel veel en anderen zijn nog wat bang. Maar als we iedere week meegaan, zullen we al snel allemaal echte waterratjes worden!

Op donderdagnamiddag speelden we met alle kleuters een superleuk zoekspel, onder begeleiding van juf Nele en haar klas. Wie de juiste kleuren vond, kreeg een bouwblokje en mocht dan helpen om de muur groter en steviger te maken.

We willen ook nog Rif en zijn familie feliciteren, want deze zomer werd hij opnieuw grote broer van Zar!

Hieronder enkele sfeerbeelden van de kapoenen hun eerste dagen in de eerste kleuterklas…