De laatste week van de ‘gouden weken’… Ja, zo noemen we de eerste weken om de klasroutines goed te leren kennen en waarbij we nog allerlei nieuwe dingen leren ontdekken.

Deze week begonnen we met het vertellen over ons weekend. Dit doen we in kleine groepjes en we moeten hierbij goed kunnen onthouden wat de anderen van ons groepje vertelde. Want onze klasjuf en juf Liesbeth komen daarna vraagjes stellen over de verhalen, maar je mag enkel antwoorden over de avonturen van je klasgenootjes en niet over die van jezelf. Hier leren we gericht luisteren, onthouden en navertellen. Volgende week zullen we er ook een gevoel aan ons verhaal moeten kunnen linken.

Op dinsdagochtend maakten we kennis met het takenbord. Iedere week worden enkele kleuters verantwoordelijk gesteld voor een klusje, bv de stoelen mooi zetten, kijken of de boekentassen in de kast staan, de lichtjes uit de boekenhoek en de huishoek controleren, … ook hebben we een boodschapper, die soms wel eens iets moet naar een andere klas brengen. Niet iedereen heeft elke week een taakje, maar dan komen ze zeker de week erna aan bod.

Op woensdag gingen we weer sporten met meester Stijn. Dat vinden we heel erg leuk! We stappen ook al heel erg flink naar het sportpark. Een dikke pluim voor iedereen, want we hadden allemaal onze fluojas aan!

Ook nog een nieuwe activiteit: op donderdag hebben we af en toe een toon- en vertelronde in de klas. Hier mogen een 4-tal kleuters iets meebrengen van thuis om te tonen en erover te vertellen. Ook hier werken we in kleine groepjes. Zo leren we elkaar nog beter kennen, leren we in mooie zinnen vertellen, leren we luisteren naar elkaar, leren we vragen stellen aan elkaar en leren we correct te antwoorden op de vraagjes. Om te weten of uw kapoen aan de beurt is om iets mee te brengen, kom je te weten via een briefje in hun heen-en-weerschriftje op woensdag.

Fijn weekend!