Deze week hadden we onze eerste sprokkelweek. In deze week gaan we op zoek naar een leuk en interessant onderwerp om mee aan de slag te gaan in de klas! We brainstormen samen over ideetjes, die in grote onderwerpen samen worden gezet door onze juf en meester Jos en zij kiezen er dan 3 dingen uit die, voor deze tijd, interessant zijn om rond te werken. Wanneer we opnieuw samenkomen, worden de 3 grote onderwerpen voorgesteld en mogen we gaan stemmen. Dit doen we door ons symbooltje in de brievenbus bij het onderwerp van keuze te steken. Als iedereen gestemd heeft, we krijgen daarvoor een hele namiddag de tijd, worden de stembusjes opengedaan en tellen we samen hoeveel stemmen elk onderwerp heeft. Het onderwerp met de meeste stemmen, is uiteraard de winnaar! Dat wilt zeggen dat we volgende week starten met ‘Onze huisdieren’.

Deze week leerden we ook Pistache wat beter kennen. Pistache leert ons op een speelse manier al kennismaken met de Franse taal. We luisterden naar een verhaaltje ‘Pistache a l’ecole’ en hij leerde ons ook al ‘bonjour’ zeggen. We mochten ook Pistache proberen na te tekenen in de knutselhoek met krijt en maakten een deel-geheel puzzel over Pistache.

We namen ook de verschillende muziekinstrumenten waar. We keken in groepjes naar alle instrumenten die onze juf meehad. Wie kent er enkele en hoe moet je deze bespelen? Als we alles hadden bekeken, mochten we ze allemaal eens uitproberen om daarna te vertellen welke ons lievelingsinstrument is.

Op donderdag hadden we een eerste letterdag! Hier werken we de hele dag rond één bepaalde letter en deze week stond de ‘S’ centraal. We mochten allemaal iets meebrengen waar we de letter ‘s’ in horen, we keken naar een filmpje over deze letter, we gingen op zoek naar deze letter en naar spullen met deze letter in onze klas. Tijdens hoekenwerk stond ook de ‘s’ centraal. We bouwden hem met verschillende blokken, maakten hem met plasticine, zochten hem in de kranten en knipten hem uit, stempelden deze letter, mochten hem schilderen …

Maandag kregen we ook nog een nieuw klasvriendinnetje erbij. Welkom, Ruby!