Maandagochtend had juf Jana een hele mooie heksenhoed gevonden. Ze was er heel erg fier op en vertelde erover. Ze deed hem aan en vond het in het begin heel erg leuk… Maar plots was ze verdrietig, ze wou iets meer doen met deze heksenhoed. Onze juf en meester Jos hielpen nadenken: dragen in de klas of op de speelplaats… Maar dat was niet goed. Ze wou dansen op muziek en ze had graag gehad dat iedereen zich verkleedde…

Gelukkig konden de kleuters ook goed mee nadenken en kwamen we uit op een Halloween feestje. Oké, we weten wat we willen! Maar hoe beginnen we hieraan? Wat moeten we allemaal doen om een feestje te organiseren? Wat hebben we allemaal nodig? Zo kwamen we op verkleedkledij en personages, muziek, versiering, hapjes en drankjes en …. uitnodigingen! En daar gingen de oudste kleuters mee aan de slag: 3 grote affiches worden in groepjes gemaakt, zij kiezen wat er op moet en waar het moet komen. Gaan ze de letters tekenen en schilderen of stempelen ze deze… Deze beslissingen werden per groep genomen. Het enige wat onze juf deed, was tekenen wat ze wilden en op welke plaats van de affiche… Benieuwd? Kom dan zeker volgende week vrijdag naar ons forum.

En op dinsdag gingen we ook voor de eerste keer naar de bib. Daar leerden we via een spel, waar we welke boeken kunnen vinden. We kunnen kijken naar de kleine tekening in de rechterbovenhoek en zo weten we waar het ongeveer zal over gaan: toveren, huisdieren, de ruimte, griezelen…! We kozen daarna allemaal een boekje om onze boekenhoek te verrijken. En voordat we terug naar onze klas gingen, werden we nog getrakteerd op een supermooi verhaaltje. Oja, natuurlijk gaan wij nog een aantal keer terug met de klas, maar ook met mama en papa zijn de kapoenen zeker welkom in de bib!