Vorige week was een korte week, waar we afscheid namen van ons thema ‘ridders en prinsessen’ met een uitstap naar 1302. We keken en luisterden eerst naar een verhaal op grote schermen. Dat vonden we allemaal heel erg mooi. Daarna liepen we nog even rond in de tweede zaal en mochten we ook enkele attributen van de ridders aantrekken. Wat was dat zwaar en donker zeg! We konden hierbij ook nog kijken in een vr-bril of aan een hoofdtelefoon luisteren, waarbij een koning ons kort uitleg gaf over verschillende dingen. Een boeiend thema, waar onze kleuters in de poppenhoek nog heel even verder willen fantaseren over de tijd van de ridders en de prinsessen.

Deze week namen we verschillende weegschalen waar en konden we ze ook uitproberen met spullen uit de klas. Wat is zwaar, wat is licht? Wegen sommige dingen evenveel? Dat kwamen we te weten. Ook wogen we onszelf en mochten we onze stempel zetten bij het juiste getalletje. Zo zagen we dat sommige kapoenen evenveel wegen en wie het meeste weegt en wie het minst. We speelden een spel met de beginletters. Hoor je jouw beginletter? Druk dan snel op de buzzer. Wie kon de meeste spullen van zijn letter verzamelen? Ook kwamen de lettergrepen weer even aan bod. We trokken een kaartje en moesten het woord in lettergrepen zeggen. Was het juist, dan mocht de pion evenveel treden omhoog. Wie komt als eerste aan de top?

In de knutselhoek kregen we de kans om een vlinder te maken met pareltjes en ijzerdraad. De juf hielp ons wel met de vorm van de vleugels te maken en deze te bevestigen. Met het mooie weer, kunnen we nu ook weer vaker onze klastuin als extra hoek gebruiken. Dat vinden we heel erg fijn! We genieten van de buitenlucht en kunnen wat extra bewegen tijdens hoekenwerk.

We hopen dat de mama’s hun cadeautje allemaal goed ontvangen hebben en dat ze het ook mooi vonden. Jullie kapoenen hebben er alvast heel flink aan gewerkt en hun best gedaan. Onze juf denkt alvast na over het cadeau voor onze papa’s, want ook vaderdag zal er snel zijn.

Op vrijdag gingen we voor de eerste keer naar het eerste leerjaar op bezoek. De foto’s van dit avontuur komen volgende week op onze blog!

In onze klas beginnen we al stilletjes aan te oefenen voor ons schoolfeest, zo kunnen we op een rustige manier alle danspasjes uitproberen… Ben je benieuwd? Kom dan zeker langs op zaterdag 8juni!