Deze week leerden we opnieuw heel veel bij over de ruimte. We bekeken hoe de sterren, mars, mercurius, venus en jupiter eruit zien. We leerden ook over hoe groot ze zijn en hoever ze van de zon en de aarde staan.

We speelden het ufo-spel. Daarbij moesten we gooien met de dobbelsteen, evenveel planeten vooruit gaan en dan mochten we de ufo met dezelfde kleur als de planeet op onze kaart leggen. Wie het eerste de kaart vol had, was gewonnen.

In de werkhoek versierden we onze raketten, ufo’s, satellieten….. met verf, aluminiumpapier of andere spulletjes.

Met onze geluidenmuur oefenen we verder aan de nieuwe woordenschat. Als we op een knop van de geluidenmuur duwen, horen we een uitleg over iets wat met de ruimte te maken heeft. Daarna zoeken we het plaatje dat daarbij hoort en leggen het op het juiste vakje.

We vonden het alvast een superleuk en leerrijk thema!!!