Nog 2 weekjes en onze kleutertijd zit er op… Daarom begonnen we in de knutselhoek aan ons afstudeerhoedje. Het wordt er eentje in onze lievelingskleur en met vrolijke stempels erop!

Dinsdag kwam juf Dominique voor de allerlaatste keer, want ze gaat op het einde van het schooljaar op pensioen! En dat konden we niet zomaar voorbij laten gaan, toch? In de voormiddag namen we de ingrediënten om pannenkoeken te maken waar en ook het te gebruiken keukengerief. Daarna mochten we helpen kijken of onze juf de juiste hoeveelheden nam om samen te mixen tot het pannenkoekenbeslag. Eens dit klaar was, konden we allemaal helpen om een pannenkoek te maken, door wat beslag in de vorm te gieten. In de namiddag rolden we de rode loper uit tot aan de ballonnenstoel voor juf Dominique. We hadden een alfabetboekje gemaakt, waarbij we allemaal één letter hadden gekleurd die bij haar paste. Ook dansten we samen op een zelfgemaakt liedje. Voordat we de zelfgemaakte bloemetjes mochten geven, smulden we van de lekkere pannenkoeken en dronken we heerlijke chocolademelk. Op het einde kreeg juf Dominique nog een fotokader als herinnering. Ze vond het heel erg leuk en zal ons allemaal missen.

We hadden ook gesprekjes over wat we laten graag zouden worden. Sommige kapoenen konden dat meteen zeggen, anderen zeiden dat ze het nog niet wisten en vroegen of ze nog even mochten nadenken. En we dansten op een vrolijk en uniek liedje… maar daar kunnen we nog niet veel meer over vertellen.

We sluiten deze week af met een laatste bezoekje aan het eerste leerjaar. We luisteren naar het verhaal van ‘Aadje Piraatje’ en spelen er leuke spelletjes over.

Ook mag Loran op vrijdag 6 kaarsjes uitblazen voor zijn verjaardag! Hiep hiep hoera!