De voorbije weken leerden we over groenten en fruit. We begonnen met een brainstorm in de kring en al snel wisten we heel wat meer over groenten en fruit.
Daarna leerden we het verschil tussen groenten en fruit kennen en maakten hierover een werkje. We bekeken ook een didactisch filmpje over tomaten en een bijhorend verhaaltje van ‘Wafeltje en Mochi’. Na een impressie van het thema mochten de kinderen een kleiwerkje boetseren. Het werkje hebben we na goed nadenken in de juiste kleur geschilderd.
Een nieuw liedje mag natuurlijk niet ontbreken. Het refrein van het lied ‘fruitsalade’ van Jeroen Schipper kennen wij al heel goed! Misschien hebben jullie dit thuis ook al gehoord!?
In de tweede week zijn we naar de supermarkt (Delhaize) geweest. Daar hebben we de groenten en fruit bekeken. Via een opdracht mochten de kleuters groenten en fruit zoeken voor de juf. Wij hebben even stil gestaan bij de weegschaal in de winkel (‘Hoe werkt dit?’). Na een mooie rondleiding ontdekten wij het verschil tussen gezonde en ongezonde voeding.
Op het einde van ons bezoek hebben wij van een lieve verkoopster een verrassing gekregen (een nieuwe tas met koekjes en kortingsbonnen).
In de klas zijn wij meteen aan de slag gegaan. Eerst hebben we het fruit en de groenten gewogen met de weegschaal van onze winkelhoek. Maar wij hebben ook ontdekt dat wij met onze handen kunnen wegen.
Volgende week gaan wij verder in dit thema. Wij gaan nog heel veel ontdekken en leren!

 

Met vriendelijke groeten

Juf Kyanna