Tijdens de laatste week mochten de kleuters zelf zoeken hoe de blender werkt; ‘Hoe moeten wij dit in elkaar zetten?’ en ‘hoe gaan we hiermee verder?’… Wij leerden de verschillende onderdelen van de blender kennen en zijn functie.
Eenmaal de kleuters begrepen hoe dit werkt konden wij aan de slag om zelf een smoothie te maken. De kleuters mochten zoveel mogelijk zelf doen (snijden, pellen, de blender traag, snel of sneller laten mixen en onze materialen afwassen/ afdrogen…). En uiteindelijk konden de kleuters proeven van hun eigen smoothie!

Tijdens ons bezoekje naar de supermarkt hadden we ook een zware meloen meegebracht. Dit mocht iedereen proeven.

Wij zijn naar de kermis geweest, de kleuters mochten hier enkele ritjes op de draaimolen. Ze glunderen van geluk!

Met vriendelijke groetjes

Juf Kyanna