Deze week begonnen we een nieuw thema en dat werd voorgesteld door Nippertje! Nippertje is een kleine egel die eigenlijk overal te laat komt, daar hij (voor hij vertrekt) altijd nog iets anders wilt doen. De mama vindt dit niet zo leuk, maar Nippertje ziet er geen probleem in en zeker al niet als hij, door zijn te laat komen, een meester helpt. De tijd is soms wel moeilijk te vatten, want wat houdt dit precies in voor ons? Daarom bekeken we in onze klas allerlei spullen die we eigenlijk al gebruiken ivm de tijd. In onze weekkalender komen nu ook de begrippen ‘eergisteren’ en ‘overmorgen’ erbij. We hadden ook een waarneming van schillende spullen die met de tijd te maken hebben. Het was leuk dat sommigen iets meebrachten en het dan ook zelf konden voorstellen en tonen aan de andere kapoenen. Bepaalde klokken werken op een batterij en andere werken pas als we de stekker in het stopcontact steken. In de knutselhoek mochten we deze week Nippertje knutselen, we konden kiezen hoe (2D of 3D) en met welke materialen we wilden werken. (potloden, wasco’s, verf, papier, …) Onze woordenmuur werd weer gevuld met nieuwe themawoorden, die we af en toe herhalen op een speelse wijze en waar de kleuters tijdens hoekenwerk ook mogen mee spelen. We meten ook hoelang iets duurt en hoelang iemand erover doet om een bepaalde weg af te leggen… Ook speelden we een spelletje waarbij we oefenden met de begrippen ‘eerst’ en ‘laatst’ in de tijd. Ons thema is nog helemaal niet klaar, dus volgende week werken we hiermee verder en hopen we dat we Nippertje kunnen helpen om op tijd te komen!

We hadden ook nog twee jarige kapoenen in de klas: Hasinullah en Keano mochten de kaarsjes van de verjaardagstaart uitblazen als een leeuwtje.

Prettig weekend!