We werkten deze week verder aan het thema ‘Tijd’ met de hulp van Nippertje!

We moesten ook nog enkele testjes afwerken en deden dat meteen op maandag, zo konden we ons voor de rest van de week concentreren op ons thema. We herhaalden de woordenschat en luisterden nog even naar het verhaal van Nippertje, maar deze keer stelde de juf tussenin enkele vragen. De dag erna had de juf enkele prenten mee van het verhaal, maar ze had deze laten vallen en zaten dus niet meer in de juiste volgorde. Gelukkig konden de kleuters helpen deze terug juist te leggen. We maakten ook nog allemaal zelfstandig een werkje over de tijdindeling bij het maken van een sneeuwmannetje. De werkjes die helemaal juist gemaakt werden, worden omgetoverd tot een kroontje. In de kring gingen we ook enkele foto’s bekijken en vertellen wat we erop zagen. Daarna moesten we deze bij het juiste deel van de dag hangen: ochtend, middag, avond of nacht. We kwamen tot enkele discussies, want tanden poetsen doet de ene in de ochtend, de andere in de avond en nog anderen doen dit zowel in de ochtend als in de avond. En wanneer spelen we het meest? Of wanneer eet jij meestal pannenkoeken? Ook werkten we verder aan het stempelen van de woordjes uit ons thema. We konden kiezen welke woordjes, maar we moesten er elk zeker 3 stempelen. We leerden ook een nieuwe letter kennen, de ‘T’ van tijd. We bekeken een filmpje van deze letter en hadden een brainstorm waarbij we alle spullen mochten opsommen die met deze letter beginnen. Dat was nog wat moeilijk, maar dan omschreef de juf een voorwerp en konden we er toch wel enkele opsommen. De letter ‘T’ mochten we dan ook allemaal nog versieren zoals we het zelf wilden. De ene koos om hem in allerlei kleurtjes te kleuren, terwijl een andere allerlei  leuke tekeningen in de letter tekende. Tijdens hoekenwerk konden we ook een memorie spelen van verschillende klokken en een domino met de verschillende seizoenen. We leerden ook al wat het verschil tussen een letter, een woord en een zin is. Op donderdag mochten we ook nog zingen voor Zakaria, want hij werd die dag 6jaar! Hij koos ervoor om als een leeuwtje de kaarsjes uit te blazen.

Fijn weekend!