Deze week begonnen we met alle kleuterklassen aan een nieuw project ‘Hoe voel ik me?’ We kwamen het onderwerp van ons project te weten door enkele korte toneelstukjes van de juffen, waarin telkens 1 gevoel heel centraal stond en we het achteraf konden vertellen… In ons project komen de 4 basisgevoelens aan bod, maar per klas werken we ook nog aan wat moeilijkere gevoelens, zoals nieuwsgierig, bezorgd, eenzaam, gelukkig, … Met alle klasjes samen spelen we superleuke spelletjes in de zaal. We luisterden ook naar het verhaal van het kleurenmonster die zijn gevoelens moet een plaatsje geven en keken naar een poppenspel van het kleurenmonster. We maakten kennis met draakje vurig, die toen hij boos werd ook roder werd en uiteindelijk vuur spuwde. Daarna dachten we samen na om op een betere manier aan te tonen dat we boos zijn en hoe we terug kalm kunnen worden. We speelden het spel ‘Ren je rot’, waarbij we na het bekijken van een foto en het luisteren van een kort verhaaltje naar het juiste gevoel moesten lopen, dat was niet zo eenvoudig. Ook probeerden we eens onze gevoelens te verwoorden bij bepaalde muziekfragmenten of geluiden. We merkten dat niet iedereen hetzelfde gevoel heeft bij een bepaald geluid. bv bij het horen van een sirene was de ene kleuter bang, omdat ze dachten dat het iemand was dat zij kennen en de andere verdrietig, omdat er iemand nu ziek is of veel pijn heeft. In de klas spelen we verschillende spelletjes met de gevoelens: we hebben de kleurenmonstertjes als handpopjes, zodat we het kunnen naspelen, we het een matrix waarbij de de kindjes in de juiste kolom moeten leggen en in de rij van de juiste gevoelens, een gevoelensbingo met een draairad, een memorie van de kleurenmonsters en zijn schaduwen,  en nog veel meer… In de knutselhoek maken we een gevoelensmeter,  zo zullen we ons gevoel kunnen aanduiden. Wat ook belangrijk is om de gevoelens goed duidelijk te maken met ons gezicht en dat kunnen enkelen al heel erg goed!

We hadden ook nog een jarige kapoen op woensdag: Tristan koos ervoor om als wolf zijn 6 kaarsjes uit te blazen!