Deze week werkten we verder aan ons project ‘Hoe voel ik me?’, maar we gingen nu even dieper kijken naar ‘houden van’! We begonnen onze week met een verhaaltje over een hertje dat zijn mama heel graag ziet. Daarna was er een gesprekje over graag zien/houden van. Wie zien wij graag? Wat zien wij graag? Wie ziet mij graag? Kunnen spullen iets graag zien? Omdat we deze week begonnen met Valentijnsdag, mochten de kapoenen van onze klas ook nog een leuke tekening waarin ze hartjes verwerkten maken voor hun mama/papa/moeke/mapa/… We bekeken ook de meegebrachte gezinsfoto’s en sommige kleuters vertelden er dan ook over: wie er allemaal opstaat en of we ze graag zien, bij sommigen stond er ook een huisdiertje op en zo kwamen we ook te weten dat we ook onze diertjes graag kunnen zien. We leerden een dansje op het lied “J’aime la vie”, samen met de andere kleuters. Vorige week keken we naar korte toneelstukjes van de juffen, maar deze week mochten wij het ook eens proberen… Sommigen deden dit al heel erg goed en anderen waren nog een beetje verlegen, wat ook een gevoel is dat we leerden kennen. In de klas werkten we verder aan onze gevoelensbuis, deze zijn we nog aan het versieren als een gevoelensmonstertje, waarbij iedereen zijn eigen creatieve ideetjes kon aanspreken en gebruiken. We leerden ook reeksen aanvullen met de verschillende kleurenmonsters en speelden ook het spel waarbij we de kleurenmonsters hun getalbeelden moesten helpen sorteren, want ze lagen allemaal door elkaar in een huisje en ze wilden enkel die van zichzelf.  We leerden natuurlijk ook een nieuwe letter kennen: de ‘E’ van emoties en namen er meteen de ‘EE’ bij, die er erg op gelijkt, maar die toch wel anders klinkt en dat verschil is een heel belangrijk weetje! Op vrijdag kijken we ook nog naar een tik-tak van ons project. De juffen hadden ook enkele activiteiten gefilmd tijdens ons project, deze zullen jullie binnenkort terugvinden in jullie mailbox. Zo kunnen we toch een beetje een kleuterforum tonen.

Op maandag vierden we ook nog een jarige kapoen, Xiano werd 7jaar en wou dit als een clowntje vieren.