Deze week staat in teken van ‘Carnaval’. Op maandag mochten we allemaal onze masker opzetten, er waren er supermooie bij! Op dinsdag waren we creatief met strikjes en we bekeken wie er allemaal strikjes had en hoeveel ze er hadden. We maakten er ook meteen een lijngrafiek van, en zagen precies enkele bergen tevoorschijn komen op het blad. Op woensdag mochten we met meester Stijn turnen met onze gekke neuzen op. Donderdag kwamen we toe met zotte haren. Sommigen hadden een diertje in hun haar gemaakt, anderen droegen een pruik en nog anderen kozen voor vele staartjes, een kleurtje, gekke draadjes in het haar. En natuurlijk mochten we op vrijdag toekomen als iemand of iets anders. Kunnen de juffen raden wie er onder het pak zit?

Daarnaast werkten we rond evenveel, 1meer en 1minder. Hierbij krijgen we de hulp van meneer kameel, meneer beer en mevrouw vlinder. Eerst speelden we een spelletje in de kring en daarna gingen we in kleine groepjes werken bij de juf. Voor sommigen is het nog wel een beetje moeilijk. We speelden ook een spel met lettergrepen en maakten daar dan ook nog een werkje van. Evenveel ballonnen kleuren als er lettergrepen zijn. We maakten ook een wiskundig dictee, waarbij we de juiste clown in de rij moesten in het gevraagde kleur kleuren. We maakten ook kennis met een raster waarin er verschillende zwarte stippen stonden, op het lege raster ernaast moesten we een confetti op dezelfde plaats leggen.

 

Veel plezier in de krokusvakantie!

Groetjes,

juf Lien

Oja, de foto’s van ons carnavalsfeest volgen nog in een nieuw berichtje…