Deze week leerden we ons nieuw thema kennen… Onze juf had iets vreemd gevonden in haar tuin, die plots heel erg mistig werd. Enkele kleuters die niet bang waren, kwamen eens kijken onder het dekentje en vonden het ook wel een beetje vreemd. Daarna deed de juf het deken weg en zagen we het allemaal… Het was een ruimteschip/een ufo. Waarover gaan wij nu toch werken? Ah, dat vliegt in de ruimte! We begonnen daarna meteen met een brainstorm over de ruimte, zo kwam de juf te weten wat wij hier al over kennen. We gaan ook af en toe op stap in de ruimte met Paxi het ruimtewezentje. Hij leert ons van alles kennen over onze planeet, over de zon, over de astronauten, de maan, … In onze kring hangen ook de planeten, de zon en de maan in de lucht en ertussen zweven enkele satellieten. We leerden ook de astronaut al wat beter kennen en leerder dat ze in de ruimte gewoon rondzweven en niet kunnen stappen. We vonden het ook wel grappig dat ze hun eten lieten rondzweven en zo ernaartoe hapten. In de hoeken kunnen we ook enkele spelletjes spelen die met de ruimte te maken hebben. We hebben ook twee sterrenkijkers in de poppenhoek en een plaat waarop de raketten bediend kunnen worden. Op de grote zoekplaats van de ruimte gingen we tellen en de hoeveelheden van iedere soort in een kolommetje stempelen, zo konden we achteraf zeer gemakkelijk zien van wat er het meeste aanwezig was. We maken natuurlijk met allerlei spullen raketten. We mochten ook met de bee-bot werken, die voor de gelegenheid zijn sterrenpak aantrok. Hij wilt naar een bepaald iets in de ruimte en wij moeten hem dan programmeren en laten rijden. Op donderdagnamiddag mochten we ook nog naar de bibliotheek, daar konden we nieuwe boekjes kiezen voor in de boekenhoek en luisterden we nog naar een verhaaltje van superhelden!