Deze week gingen we verder in ons thema ‘We gaan naar de ruimte’. We begonnen op maandag met een verhaaltje over twee kapoenen die graag naar de ruimte wilden, maar niet goed wisten hoe. Ze knutselden verschillende dingen om het te proberen… En zo kwamen wij uit op onze knutselopdracht van deze week… We mochten kiezen tussen een telescoop, een ruimteschip of een raket om te maken. Daarna gingen we in kleine groepjes aan de slag met kosteloos materiaal, die de juf voor ons met het lijmpistool aan elkaar kleefde, zoals we vroegen. Als iedereen klaar was met bouwen, mochten we natuurlijk ons kunstwerk nog schilderen en daar zijn we nog mee bezig. Volgende week zullen we alle werkjes bekijken, vertellen aan elkaar wat we maakten en hoe en delen pluimen uit aan elkaar om te tonen dat we het kunstwerkje mooi vinden! We speelden een raadselspel met onze sprekende muur, waarbij de juf iets omschreef en dat wij mochten raden over wat het ging. Wie het als eerste juist had, mocht op het knopje drukken van de sprekende muur. We speelden een levensgroot gezelschapsspel, waarbij enkele kleuters in de raket zaten en zijn/haar vriendjes moesten rollen met de dobbelsteen om hen als eerste bij de planeet te krijgen. We leerden ook weer een nieuwe letter kennen, natuurlijk was dit de ‘R’ van ruimte, we kunnen die goed laten rollen in onze mond!!! Op het grote scherm speelden we een rijmspelletje over de ruimte, waarbij we luisterden naar de opdracht en het juiste rijmwoordje mochten aantikken. Daarna konen we hiermee ook nog spelen tijdens hoekenwerk. In de taalhoek lagen de planeten, de zon en de maan… Die konden we natekenen en de naam ervan overschrijven of nastempelen. We werkten ook verder met de Bee-Bot, want dat is nog niet zo eenvoudig om hem te programmeren… In de rekenhoek speelden we met ruimteschepen, die een juiste aantal ruimtewezens moest krijgen.  Tijdens hoekenwerk kregen we ook enkele nieuwe materialen om dingen te bouwen die we in de ruimte kunnen terugvinden. In de boekenhoek konden we in verschillende boeken kijken van de ruimte. Maar ook vonden sommigen in andere hoeken spulletjes die met de ruimte te maken hadden…