Deze week werkten we het thema ‘Ruimte’ af. We keken naar een poppenspel over een astronaut die op zoek was naar melk in onze melkweg. Het ruimtewezentje moest hem dan uitleggen dat er eigenlijk geen melk is in de melkweg, dat dit gewoon de naam is.We bouwden allemaal een raket met legoblokken en ging experimenteren met het zonlicht en de schaduw van onze raketten. We speelden een reactiespel waarbij we goed moesten luisteren naar de aantallen, want we moesten naar de juiste hoeveelheid ruimtespullen lopen. Bvb 4 sterren of 5 raketten. Wie als laatste overbleef en dus geen enkel foutje maakte, werd onze superastronaut! Op dinsdagnamiddag werkten we buiten onder de stralende lentezon: we werkten samen met het tweede kleuter in kleine groepjes met een doorschuifsysteem: We konden het parcours doen waarbij we moesten zorgen dat we niet van de planeet vielen, we mochten de brokstukken wegkegelen om de planeten te redden, we bouwen samen grote raketten met buizen en grote blokken, we schilderden met water over de ruimte op de speelplaats, we vlogen als raketten naar de maan in het hinkelspel en moesten de planeten in de melkweg zien te houden met de parachute. Op woensdag mochten we weer sporten met meester Stijn en op donderdag trokken we met zijn allen weer naar het zwembad, we werkten aan kikker-open-toe. Bij sommigen lukt het al, maar bij anderen is het nog moeilijker. Ook hebben we onze zelfgemaakte raketten, ufo’s en telescopen aan elkaar voorgesteld. We vertelden hoe we deze maakten en daarna deelden we pluimen uit aan elkaar, voor het mooie werk! We luisterden naar een verhaaltje van de juf en moesten zo de weg vinden in de verschillende prenten naar het einde, een doolhof van woordjes en prentjes. Ook op het grote scherm konden we weer enkele denkspelletjes spelen over de ruimte. Als afsluiter van het thema keken we naar een tiktak over de ruimte, waarbij we achteraf nog enkele vraagjes moesten beantwoorden.

 

Hieronder staan heel veel sfeerbeelden, want bij de buitenactiviteit heeft ons fototoestelletje niet stilgestaan…

Fijn weekend en tot maandag!