Na een deugddoende paasvakantie begonnen we opnieuw op dinsdag in onze klas.

We werkten deze week vooral rond de euro: betalen met geld. Op de eerste dag begonnen we met een brainstorm over geld: wat is dat precies? Hoe komen we eraan? Wat kunnen we ermee doen? Hoe ziet het eruit? De kleuters vertelden vooral welke munten er bestonden en konden ook enkele briefjes vermelden. Wat ze ermee doen is heel erg duidelijk: zij kopen dingen met centjes, briefjes en een kaart! Maar het was niet zo meteen duidelijk dat de ouders moeten werken om die centjes te verdienen en dat we deze op een rekening kunnen zetten op de bank en dan pas met onze kaart kunnen betalen. Om zelf al het gevoel te hebben om te leren betalen, gingen we in de klas aan de slag met onze winkel en geldbeugeltjes met enkele munten in. Ze leerden deze week kijken hoeveel iets kost en hoeveel ze dus moeten betalen. Ook moeten ze opletten, want in hun geldbeugel zit maar een bepaald aantal munten, dus kunnen ze niet alles zomaar kiezen in de winkel. We ondervonden dat de winkelbediende ook moet controleren of ze wel een correct aantal muntjes krijgen, want sommige kopers gaven wel eens te weinig of zelfs te veel muntjes. Als we nieuwe spullen willen kopen in onze klaswinkel, moeten we eerst de andere terugbrengen om zo terug muntjes in onze geldbeugel te hebben. Deze winkel wordt nu gelinkt aan onze poppenhoek en zal tijdens hoekenwerk constant in gebruik genomen worden. Ook werkten we weer verder met de splitsmachine om de getalfamilies te leren opsplitsen en terug samen te voegen. We hadden ook twee jarige kapoenen: Séba vierde dinsdag zijn verjaardag als wolf en Arwen koos ervoor om haar kaarsjes uit te blazen als een prinsesje!

Maandag gaan we voor de eerste keer de oversteek maken naar het eerste leerjaar om kennis te maken!

Geniet van het zonnig weekend.

Tot maandag!