Deze week was een drukke week! We begonnen een nieuw thema, want juf Lien had een schatkist gevonden op haar zolder. Wat erin zat wist ze nog niet, want ze was wat bang om deze open te doen. Doordat de kleuters erbij waren, durfde ik gelukkig wel. Ik haalde verschillende dingen uit en we bespraken deze materialen. Op het einde waren er al enkele kleuters die in de juiste richting dachten en iedereen was dan zeker toen de juf een miniriddertje uithaalde. We wilden wel dat onze klasdeur ook een kasteeldeur werd en dus gingen we aan de slag met een grillige vorm papier, een spons en grijze verf om een stenen omkadering te maken. De deur zelf werd in lange bruine strepen geverfd. Onze sprekende muur werd ook al aangepast aan het thema en we luisterden al naar een verhaaltje over het thema. Enkele kapoenen brachten al spullen mee ivm ons thema en dat bekeken we samen. Op maandag gingen we ook al eens langs in de lagere school. We maakten kennis met de schoolpoort aan de Vlaskouter, de fietsenstalling, de plaats voor de boekentassen buiten, de speelplaats, de rijen en uiteindelijk gingen we ook binnen een kijkje nemen. Waar moeten we onze jas opbergen, waar zijn de toiletten, maar vooral hoe ziet dat eerste leerjaar eruit? Volgende week gaan we weer even op bezoek in het eerste leerjaar en dan gaat juf Nancy ons meer uitleg geven over het eerste leerjaar. Na het bezoekje aan het eerste leerjaar, waren we ook wel nieuwsgierig naar de andere klassen en leerkrachten, dus gingen we snel even kennismaken. Op dinsdag hadden we onze mooiste kleertjes aan en toverden we onze beste lach tevoorschijn, want de schoolfotograaf was aanwezig! Op donderdag gingen we opnieuw naar de bib en zochten we boekjes over kastelen, prinsessen, ridders, … En we sloten onze dag af met een verhaaltje dat we zelf kozen in de bib, dat onze juf voorlas in onze klastuin. We zagen daar ook een vreemde rode stempel opstaan. Onze juf toonde hoe ze dit deden en gebruikte hiervoor kaarsvet en een stempel van de letter ‘R’. Oja, tussen alles door werken we aan onze geschenkjes voor de mama’s en oefenen we al voor het schoolfeest!!! Hieronder enkele sfeerbeelden van onze sportles bij meester Stijn op woensdag en van onze kennismaking met de lagere school.

Fijn weekend, tot maandag.