In onze tweede week bekeken we op maandag fotomateriaal van in de tijd van ridders en prinsessen en van nu. De kleuters kozen een foto en vertelden wat ze zagen, daarna moesten ze naar links (deze foto is van toen) of naar rechts (deze foto is van nu) lopen. En zo kwamen we tot twee mooie verzamelingen van nu en van toen op onze vensters. In de namiddag gingen we naar Rollebolle! Daar mochten we de hele namiddag sporten: klimmen, evenwichtsoefeningen, fietsen, werpen, rollen, springen, glijden, … Het was superleuk, maar ook wel wat vermoeiend! Op dinsdag speelden we het spel ‘Ren je rot!’ met rijmwoorden. Rijmde het woord op kasteel of op prinses? Dan moesten we zo snel mogelijk naar die prent lopen. Hoe meer prenten er uithingen, hoe moeilijker het spel werd. We luisterden naar een verhaal waarbij verschillende ridders proeven moesten uitvoeren om de prinses te redden, maar uiteindelijk was er maar 1 ridder dapper genoeg om alles te doorstaan en zo de prinses te redden! We gingen deze week ook nog even langs bij het eerste leerjaar. Hier maakten we kennis met juf Nancy en met mol en beer, die ons in het eerste leerjaar zullen helpen bij het lezen en het schrijven. In de rekenhoek werkten we rond getalfamilies, waarbij we bvb 5 ridders zagen, maar als we naar de details keken, zagen we twee ridders met een rode pluim en drie met een groen pluim. Zo leren wij dat 5 kan bestaan uit 2 + 3. We spelen hier ook verder mee met de splitsmachines en de samenvoegmachines tijdens hoekenwerk. Enkele kapoenen hebben nu hun prinsessenkleed of hun ridderpak mee en tijdens hoekenwerk mogen ze deze dragen, dat vinden ze superleuk! We hebben een drakenbingo en een memorie van alles die met ons thema te maken heeft. We hebben ook een schrijfpatronenbingo, waarbij we zwaarden moeten uit de blok trekken om te weten te komen welk patroon we op ons schild mogen overtrekken, we kunnen ook woordjes nastempelen, ook spelen we graag het spelletje waarbij we de kastelen de juiste ramen moeten geven en dat kunnen we weten door de beginletter van de tekeningen op de raampjes en nog veel meer. Ook hadden deze week een jarige kapoen; Lewis blies als een stoere piraat de 6 kaarsjes in 1 keer uit!!!

Natuurlijk oefenden we ook nog verder aan ons optreden voor het schoolfeest en werkten we onze cadeautjes af voor moederdag en oefenden we ons versje in. Hopelijk lukt het ons nog om het helemaal alleen op te zeggen en vinden jullie het zelfgemaakte geschenkje mooi… Fijne moederdag aan alle mama’s!

Hieronder staan veel foto’s van Rollebolle, want het fototoestel stond amper stil… (En ook een foto van de jarige kapoen is hieronder te vinden)