Een nieuw jaartje, een nieuwe juf en een nieuwe klasgroep! We nemen de tijd om de elkaar te leren kennen en om de klas te leren kennen. We leerden al enkele kalenders kennen in onze kring. De week en de weekdagen, het dagverloop, de begrippen vandaag, gisteren, morgen, voormiddag en namiddag. We hebben ook onze verjaardagstrein gemaakt om te weten wie er jarig zal zijn. We hebben gebrainstormd over blazen. Wat is blazen? Wat kan er allemaal blazen? Waar gebruiken wij ‘blazen’? Daarna konden we ook twee knutselactiviteiten doen: wegblazen van druppeltjes ecoline met een rietje op een blad en we mochten ook bellen blazen in een mengsel van water, verf en zeep. Als de bellen goed bovenkwamen, leggen we er snel een blad op en zo kregen we een bellenafdruk. We bekeken ook al ons naam van dichterbij: hoeveel letters heb ik in mijn naam? Welke vorm heeft mijn naampje? We vertelden ook over enkele prenten die te maken hebben met de school. We herhaalden de dagen van de week, sommige zijn er toch een paar vergeten tijdens de vakantie. We sorteerden de boekentassen in de kast volgens voorbeeld. En nog veel meer. Op woensdag gingen we voor de eerste keer mee met meester Stijn gaan sporten in het sportpark en op donderdag begonnen we terug aan onze zwemlessen.

 

We hadden ook al een jarige kapoen: Tibo werd 5jaar op woensdag en blies als een echte leeuw zijn kaarsjes uit. Hij koos een lekkere koek om uit te delen en kreeg nog een cadeautje mee.