Deze week gingen we nog even verder om de klas goed te leren kennen, waardoor de hoekenboom al een stuk eenvoudiger is om mee te werken dan vorige week! We leerden al onze eerste letter met Zoem, de letter ‘S’. We konden deze letter ook versieren en we zochten hem tussen verschillende letters. We maakten kennis met de chromebooks in de klas, deze krijgen nu ook een vaste plaats tijdens hoekenwerk. Hier gaan we met taal- en rekenspelletjes aan het werk en dat vinden wij heel erg leuk! We kwamen ook te weten wie Winnie The Pooh is en zijn vriendjes. De juf legde uit dat wij ook zoals Winnie en zijn vriendjes samen op avontuur gaan in de derde kleuterklas en van alles zullen leren en ontdekken. We oefenden ook de kniptechniek eventjes met verschillende vormen, want we hadden vorige week een vormspelletje gespeeld bij juf Eveline in de co-teaching. Sommigen moesten zich goed concentreren om op de lijnen te knippen ipv ernaast. Na het sporten op woensdag kwam Pistache langs, deze gekke groene muis spreekt enkel Frans. Hij leerde ons al ‘Bonjour’ zeggen en we mochten meedansen en zingen met zijn liedje dat hij in zijn klasje zingt ‘s morgens. Daarna ging hij weer even rusten en vroeg hij aan onze juf om een eerste avontuur uit zijn verhalenbundel voor te lezen. We vonden het heel leuk en ook wel wat grappig om een andere taal te horen en te spreken. Donderdag mochten we dan proberen om Pistache na te tekenen en dat is niet zo eenvoudig. We gingen ook nog wat verder werken met de letters van onze naam en mochten deze zoeken op de wasco’s.

Volgende week gaan we aan de slag met een nieuw thema!

Veel plezier met het bekijken van enkele sfeerfoto’s en de selfie die Pistache nam met de kapoenen van de klas.