Deze week schakelden we over naar het restaurant. We kwamen dit te weten door een toneeltje van onze juf en de meester van het tweede kleuter. Maar we merkten dat de meester wel niet zo een flinke manieren had in het restaurant van onze juf! We leerden dan meteen hoe we ons moeten gedragen in een restaurant en toonden hoe flink wij dat wel kunnen. In de kring maakten we kennis met de woordenmuur. Hier worden enkele themawoorden ingestoken. Ze kunnen de prenten bekijken, maar ook luisteren naar de tekst die erbij hoort om zo het woordje beter te begrijpen. We leerden ook zoals een ober stappen en spullen op een plateau dragen. We knipten een prent in stukken en mochten deze proberen weer tot 1 geheel te kleven. Ook de plaatsbegrippen van de spullen op de tafel werden ingeoefend, zodat we de tafel correct kunnen dekken. Tijdens hoekenwerk konden we in de poppenhoek ook zelf restaurantje spelen, want we hadden o.a. een menukaart en het eten die erbij hoorde. We speelden een reactiespel waarbij we in de zaal naar het juiste woordje mochten lopen. In de knutselhoek werkten we verder met het zoutdeeg, maakten we een winkelkarretje en een kleurrijke koksmuts. We speelden een rijmwoordenspel en merkten dat dit toch nog niet zo eenvoudig is. Op donderdagnamiddag gingen we naar een echt restaurant op bezoek en we kregen een lekkere hartjespizza en een lolly. Op vrijdagnamiddag mochten we naar de kermis van de Kuurnse ezelsfeesten. Deze foto’s volgen later…

Vergeet niet dat we maandag een dagje thuis mogen blijven en dat de school pas op dinsdag weer begint!

Fijn weekend,