Deze week begonnen we pas op dinsdag terug aan onze week. Maandag kregen we een extra dagje om uit te rusten van de Ezelsfeesten. Wat konden de kinderen allemaal enthousiast vertellen over hun weekend en over vrijdagnamiddag, want toen gingen ze samen naar de kermis. Op dinsdag stonden onze huisdiertjes centraal, want het was Werelddierendag. Iedereen die een foto meebracht, vertelde erover en de foto’s kregen een plekje in onze kring. Daarna mocht iedereen nog vertellen welk een diertje hij/zij heel graag zou hebben als huisdier. In de namiddag hadden we nog een gesprekje over enkele dieren. We kregen een kaartje met een dier op en moesten het in de juiste verzameling leggen bij verschillende vragen: Vind ik het diertje lief of ben ik er wat bang van?, Komt het diertje uit een ei of uit de buik?, Kan dit diertje vliegen, zwemmen of kruipt het? De tweede vraag was wel de moeilijkste voor de meerderheid. We speelden ook nog een spel waarbij we het fruit en de groenten in de juiste mand moesten leggen, dit hing af van de hoeveelheid op onze kaart. Op woensdag kwam Pistache weer even langs om een leuk verhaaltje te brengen. We leerden ook lettergrepen klappen en kleuren, daar dit de eerste keer was, deden we dit in kleine groepjes bij de juf. We bekeken ook een tweede letter, die aan onze muur hangt en dit is de letter ‘K’, ook daar maakten we een werkje over. We speelden met vormen en maakten er een leuke figuur mee, daarna maakten we dit ook nog even in een papieren versie, om mee te kunnen nemen naar huis. We dansten ook op het liedje van ‘de dagen van de week’ om zo de dagen ons eigen te maken en ze nog beter te onthouden.

Geniet van de foto’s hieronder,

Fijn weekend,