Deze week begonnen we met de herfstsfeer op te snuiven in De Groene Long met alle kleuters. Op maandagnamiddag trokken we de natuur in. We gingen op zoek naar de kenmerken van de herfst. We vonden verschillende bomen, vruchten, paddenstoelen, spinnetjes, … Ook konden we de typische herfstkleuren goed zien in De Groene Long. Nadat we wandelden en spulletjes verzamelden, maakten we natuurlijk nog wat tijd om eventjes te ontspannen en te ravotten in de natuur. We verzamelden nootjes, blaadjes, takjes en ook bolsters. Maar enkel de durvers onder ons pakten er eentje vast, want die prikken wel hoor! In de klas hebben we de spullen bekeken en benoemd. We leerden woorden kennen die bij het thema horen en deze kregen ook een plaatsje in onze sprekende muur. We bekeken ook nog enkele bomen op ons domein en gingen daarna zelf een herfstboom schilderen in de knutselhoek. In de letterhoek zochten we de letters van bepaalde woordjes. De letters die er niet bij horen, verstopten we onder houten schijfjes. Ook leerden we met de kleine drukletterstempels woorden nastempelen. We moeten goed opletten dat we de stempel juist vasthouden, anders staat een letter op zijn kop en is het woordje niet correct. We merkten ook dat sommige letters heel goed op elkaar gelijken en dat we gedetailleerd moeten zoeken. We speelden het vliegenmepperspel, waarbij we zo snel mogelijk op het juiste prentje moeten slaan. Dat was soms wel heel erg grappig en leuk.

Wij zwaaien van op de lange brug naar onze mama’s en papa’s.