De voorbije twee weken werkten wij met alle kleuterklasjes over onze grootouders. We begonnen het project met het logeren bij oma en opa. Wat hebben we dan allemaal nodig? De kinderen vonden allerlei spullen in de zaal en moesten deze sorteren: we nemen het mee in onze logeerkoffer of we laten het thuis. We speelden ook het vroeger en nu-spel, waarbij we enkele spullen van dichterbij bekeken en ons afvroegen of dit iets is van nu of van vroeger, toen oma en opa nog klein waren. We hadden ook twee grote workshopnamiddagen waarbij de kleuters door elkaar in 3 groepen werden gesplitst en met een doorschuifsysteem konden proeven van enkele hobby’s van opa op de ene namiddag en op de andere namiddag van oma’s hobby’s. We dansten ook samen op een leuk liedje, waarbij we aantonen dat oma en opa altijd jong blijven door met ons te spelen en te ravotten. In de klas bekeken we de meegebrachte foto’s van de grootouders en konden de kinderen aan elkaar vertellen wie dat zijn en wat ze heel graag bij oma en opa doen. We leerden ook dat wij als baby uit de buik van mama geboren worden en dat we groter worden als kind, naar ouder en dan ook naar grootouder. We leerden een versje aan en maakten een leuke kaart voor oma en opa. We leerden een toren nabouwen van opa en van oma maakten we de juwelenketting af. We oefenden ook voor ons eerste kleuterforum!

Naast het grootouderproject, werkten we ook voor ‘mooimakers’. Wij dragen elk ons steentje bij en helpen om ons schooldomein netjes te houden. We gingen dan ook in onze mooimakersweek een deel van het domein opruimen. Wat waren we trots dat we zoveel vuil opgeruimd hadden en dat we de zak in de container gooiden. We leerden ook splitsen van hoeveelheden met de splitsmachines.

Ook hadden we nog een jarige kapoen: Bilal werd 5jaar en blies zijn kaarsjes uit als een leeuw!