Deze week begonnen we er eindelijk aan in de klas. We bereiden ons voor op de komst van Sinterklaas en zijn pieten! We versierden de klas en maakten een schoorsteen in de kring. We maakten elk een eigen gluurpietje-muts in de knutselhoek en mochten ook enkele spiekpietjes versieren. We leerden enkele spelletjes aan in ons thema: de dobbelpietjes, de juiste wortels geven aan het paard, de baard van de sint met de juiste hoeveelheden versieren, … We speelden een spel met de dieren kameel, vlinder en beer die evenveel, minder en meer snoepjes wilden dan de kindjes. We dansten en zongen verschillende sinterklaasliedjes. We luisterden naar het verhaal waarbij we te weten komen dat Sinterklaas zijn spiekpietjes op pad stuurt om te kijken of wij wel ons best doen om flink te zien. Maar deze spiekpietjes zijn heel klein en zijn ook moeilijk te zien, daarom hebben wij op zoek gegaan naar enkele grotere spiekpietjes in onze klas en gelukkig hebben we die gevonden. Maar de echte spiekpietjes… die zijn onvindbaar!!! We konden ook een zoektocht doen met de tablet, in kleine groepjes. Hierbij moesten we verschillende gluurpietjes zoeken, hun qr-code scannen en luisteren naar de opdracht. Op het einde van het filmpje kregen we dan een cijfertje 0 of 1. Als we alle gluurpietjes hadden gevonden, konden we onze 8-delige cijfercode intikken en kwamen we te weten of we het allemaal juist deden. Spannend en superleuk! En in de poppenhoek kunnen we ons verkleden als de sint en de pieten.

Niet te vergeten: de sint beloofde ons dat hij maandag op bezoek komt bij ons!!!!

We hadden ook nog een jarige kapoen in de klas: Noah! Hij koos ervoor om als een stoere leeuw zijn kaarsjes uit te blazen. Fijne verjaardag!