Deze week begonnen we echt aan ons nieuw thema ‘Kerst en Nieuwjaar’. Vorige week hebben we de klas al versierd met 2 kerstbomen en nog eentje aan onze klasdeur in de kleuterzaal. ‘s Morgens en ‘s avonds vinden we het dan ook heel erg leuk dat de kerstlichtjes in de klas goed zichtbaar zijn en doven we, indien het kan, de andere klaslichten. We bekeken de spullen van dichterbij en kwamen de juiste namen te weten van alle spulletjes. Natuurlijk is het nu superdruk in onze knutselhoek, want onze nieuwjaarsbrief moet een mooi en leuk geschenkje worden voor onze ouders. We doen allemaal ons uiterste best om er een leuk … van te maken. Maar meer gaan we er nog niet over vertellen, want we houden dit geschenkje graag nog een beetje geheim. We speelden een raadselspelletje waarbij juf enkele kerstspullen omschreef en wij dan de juiste naam moesten zoeken. We speelden een spelletje waarbij we onze pion moesten verplaatsen en dan de ballonnen bij de kerstman moesten tellen om dan in het midden van het spel het juiste getalbeeld te kunnen bedekken. Wie als eerste zijn kaartje vol had, was de winnaar! We leerden ook al ons nieuwjaarsversje aan en herhalen het heel erg vaak, want het is niet zo eenvoudig. We speelden het spel ‘raad het plaatje’ en het spel ‘leg de plaatjes op de juiste plaats’. Hier moesten de kleuters de prent vasthouden en in de correcte hoepel gaan staan. Ook oefenden we nog eens onze plaatsbegrippen en mochten we als kerstman op, onder, naast, voor, achter, tussen de stoel(en) gaan staan. Deze week deed juf haar fototoestel ook een beetje gek, want iedereen veranderde in een kerstman en in een rendiertje… Herkennen jullie je kapoen nog?