Eerst en vooral wens ik jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar met een goede gezondheid! We begonnen onze week met het tekenen van een moment uit onze vakantie en daarna erover vertellen. Voor sommigen is dat nog niet zo eenvoudig om iets te tekenen wat ze deden. De kerstboom die we enkele weken geleden samen versierden, mochten we nu weer afbreken. De grote kerstballen moesten in de grote vakjes en de kleine in de kleine vakjes. De slingers bij elkaar, de lichtjes bij elkaar en uiteindelijk ook nog onze bomen uit elkaar halen. We leerden de twee nieuwe spelletjes kennen die we van de kerstman kregen op de laatste schooldag van 2022. In de namiddag keken we naar een schimmenspel. En zo kwamen we te weten dat we gingen leren over licht en donker. In de klas leerden we ook wat we nodig hebben om een schimmenspel te kunnen spelen. We ontdekten wat schaduw is en hoe we dit kunnen maken. We hadden geluk en we konden ook eventjes spelen met onze eigen schaduw in de zon. We leerden enkele woordjes aan die met ons thema te maken hebben en kunnen ze oefenen met onze woordenmuur. We kwamen te weten hoe het komt dat we dag en nacht hebben en keken we de wereldbol en een zaklamp hoe dit allemaal te werk gaat. We speelden een renspelletje met prenten die bij licht of donker hoorden. We keken naar de prent, dachten na en mochten daarna naar licht of donker lopen. Daarna vertelden we waarom we bij die prent naar licht liepen of naar donker. We luisterden naar een verhaaltje van Rosalie, een stout eendje die niet wou slapen in de nacht. We bekeken enkele lichtbronnen van dichterbij. Een bureaulamp, een licht in de plafond, een zaklamp, een kaarsje… Hoe kan dit licht geven, wat hebben we nodig en wat moeten we doen? In de klas werd onze poppenhoek nu donkergemaakt en hebben we een discolamp die licht geeft. We gingen donderdag ook opnieuw zwemmen en meester Stijn was superblij, want iedereen deed flink zijn best en deed het ook heel erg goed! In de namiddag gingen we naar de bib om de oude boekjes in te ruilen voor nieuwe. Zo is onze boekenhoek weer voorzien van nieuw leesmateriaal!

Donderdag hadden we ook nog een jarige spruit in de klas! Nova is 6jaar geworden en koos ervoor om als een kleurrijke kat de kaarsjes op de taart uit te blazen. Proficiat meid!

Veel plezier met het bekijken van de foto’s: sfeerbeelden in de klas, bezoek aan de bib en nog enkele sfeerbeelden van het kerstfeestje.

Tot volgende week.