Deze week werkten we nog eventjes verder met het thema ‘licht en donker’. We maakten het heel erg donker voor onszelf, zodat we eigenlijk alleen nog konden voelen. Dit deden we door onze muts heel diep over ons hoofd te trekken of een blinkdoek aan te trekken. Daarna gingen we voelen met onze voeten en onze handen over een voelparcours. Op het einde mochten we ook eens kijken en voelen en zo konden we zien welke tegels koud, hard, zacht, prikkend, … aanvoelden. We luisterden naar een verhaal over Cirkel en zijn vriendjes en kregen daarbij het schimmenspel te zien. In de klas mochten we zelf ook spelen met schimmen. We speelden een gezelschapsspel met dag- en nachtkaartjes, die we moesten verzamelen. We leerden de letter ‘L’ van licht en maakten daar een werkje over. We maakten een knutselwerk met 1 kleurtje en dit mochten we donkerder en lichter maken met zwart en wit om toch wat verschillende accenten te krijgen. We speelden het dobbelspel: welk huisje zijn lichtje zal het eerst branden? Daarbij moesten we in 1 oogopslag de hoeveelheid op de dobbelsteen kunnen herkennen. Sommigen hadden bij 4, 5 en 6 toch nog wat hulp nodig van het aanwijzend tellen. In de knutselhoek gingen we ook werken met schaduw. We maakten een toren en mochten daarvan de schaduw 3 keer tekenen op hetzelfde blad, in 3 verschillende kleuren. We leerden hierbij dat onze toren zelf niet veranderde bij het verplaatsen, maar dat de schaduw wel veranderde. Op woensdag kwam Pistache weer eventjes langs met enkele Franse woordjes en vertelde een verhaaltje over zijn klasvriendjes hun avontuur… We hadden ook een jarige kapoen: Lutfi werd 6 op maandag en blies de kaarsjes uit als een lief hondje. Hiep hiep hoera!

Geniet van de foto’s hieronder en tot volgende week!