Deze week begonnen we aan een nieuw thema in de klas, nl de dieren die leven op de noord- en zuidpool. We bekeken waar we de noord- en de zuidpool kunnen terugvinden op de wereldbol. We leerden alvast dat de pinguïns op de zuidpool wonen en dat er daar geen mensen wonen, maar dat er soms wel onderzoekers daar even verblijven. We hebben de pinguïns dan ook van dichterbij bekeken. We kwamen zo te weten dat het vogels zijn, die niet kunnen vliegen. Dat de mama een ei legt met het kuiken erin en dat de papa het helpt warm houden op de voeten en onder de buik, want dat het daar te koud is om een nestje te bouwen. We weten ook al dat er op de noordpool meer verschillende dieren leven, zoals de ijsbeer en de rendieren. Dat er ook Eskimo’s wonen en we hoorden ook dat zij daar kunnen genieten van poollicht, naast de sterren aan de hemel. Op woensdag werken we aan het getallabo, daarbij bekijken we een cijfer van dichterbij en gaan we eerst spelen met het aantal en daarna maken we ook een werkje om het aantal op verschillende manieren weer te geven. Deze week kwam de 2 aan bod in ons labo. Op donderdag deden we allemaal supergoed ons best in de zwemles bij meester Stijn. We oefenen verder op kikker-open-toe. In de namiddag mochten we iets nieuws proberen op de chromebooks, telkens in kleine groepjes en wat verspreid in de zaal… want we moeten goed kunnen luisteren welke klanken we moeten vinden. We vonden het supertof en volgende week gaan we er zeker weer mee aan de slag! Bij juf Eveline luisterden we vorige week vrijdag naar een verhaal over afval en speelden we het grote afvalspel op het scherm. We kunnen al heel goed sorteren! Jullie ook? Donderdagmiddag konden we eventjes genieten van de zon op ons snoetje en we straalden tijdens de speeltijd…

Tot volgende week!