Deze week gingen we nog eventjes door met ons thema. We werkten verder in onze knutselhoek aan onze pinguïn: we mochten onze meegebrachte fles vullen met water. Ze moest ook helemaal vol zijn, dus sommigen moesten wel eens terugkeren om er nog wat bij te doen. Daarna kleurden we ons water met speciaal papier. Dat vonden de kleuters magisch! Daarna werden onze geknipte vleugels en poten en de geverfde kop bevestigd. Het kopje maakten we nog koddiger door een leuk gezichtje kleurrijk te versieren. We gingen ook knutselen in het tweede kleuter, daar mochten we de wereld schilderen met verfijsblokjes, dat was leuk maar ook wel een beetje koud aan onze vingers! We hadden een gesprekje en maakten in kolommen duidelijk welk pooldiertje onze favoriet was. Daarna konden we zien, wie de meeste en minste stemmen had. We maakten een leesrupsje van spullen die we misschien best gebruiken als we op het koude ijs zouden stappen, daarbij moesten we de prentjes aan elkaar linken en ook dezelfde woordjes tegen elkaar leggen. Zo maakten we de rups compleet. Sommigen deden dit al heel flink! We bekeken de ijsbeer deze week ook eens van dichtbij en leerden zo dat de baby uit de buik geboren wordt en niet zoals bij de pinguïn in een ei zit. We experimenteerden ook met meten, we legden de kralenketting bij de pooldieren en telden hoeveel kralen groot zij zijn. We leerden van Pistache, onze Franstalige muis ook nog een liedje en een dansje van maman pingouin, superleuk en ook wel grappig! Volgende week gaan we nog een laatste weekje door, want op deze polen is er veel te ontdekken…

Tot volgende week!