Deze week was de laatste week rond de noord- en de zuidpool… We werkten in groepjes op de Chromebooks in de klas en gingen zelf op zoek naar iets op het internet. Maar we wisten nog niet wat, want we kunnen nog niet alle letters lezen. Wel kunnen we ze herkennen en zoeken op het toetsenbord, dus gingen we aan de slag. Eenmaal we het woord hadden ingetikt, kwamen we te weten wat we moesten zoeken: ‘Wat is poollicht?’ Nadat we keken en luisterden naar het filmpje, verzamelden alle groepjes in de kring en bespraken we gezamenlijk wat we gezien hadden. Daarna mochten we experimenteren met krijt op een zwart blad om ook het poollicht te tekenen. We kregen ook verschillende kleuropdrachten in een kleurdictee, waarbij we konden tonen of we alle woordjes die we de voorbije weken hadden aangeleerd kennen. We speelden ook weer spelletjes rond Kameeltje Evenveel, Beertje Meer en Vlinder Minder. Onze juf speelde samen met juf Jana tiktak rondom de winter en de noord- en zuidpooldieren. In de rekenhoek gingen we ook pinguïns tellen en stempelden we erbij de hoeveelheden en ook de cijfertjes. Van 1 tot en met 6 lukte dit heel goed, maar de grootste uitdaging was van 7 tem 10. We mochten ook een beer in 9 stukken knippen om hem daarna terug proberen te maken. Dat lukte vrij goed!

Op maandag vierden we ook de 6de verjaardag van Skyler! Hij koos ervoor om dit als batman te vieren, want zijn symbooltje in de klas is dan ook een vleermuis zei hij. Hiep hiep hoera voor Skyler!