Deze week werkten we over carnaval. Waaraan denken we bij carnaval? Wat hoort er bij carnaval? Daar waren we het allemaal heel snel over eens: feestje met verkleedkledij, confetti, hoedjes, muziek en natuurlijk dansen!!!! En dat mogen we op onze laatste dag voor de krokusvakantie doen met alle kleuters in de kleuterzaal. Wat kijken we er al naar uit. We mochten deze week al op voorhand ons verkleedkostuum meebrengen en konden tijdens hoekenwerk dit aantrekken. We gingen aan het werk met letters zoeken op de Chromebook en konden er dan ook een prentje bij zoeken, als we het woordje opzochten in Google. Dat vonden we heel erg leuk! We speelden matrixen in de kring en daarna gingen we deze invullen op een werkje. Dat was wel nog wat moeilijk voor sommigen, want we moeten rekening houden met 2 opdrachten en daar het resultaat van zoeken. We leerden samenvoegen van hoeveelheden en konden dit uitvoeren met de machines in de klas. Dat was heel erg leuk! We speelden ook spelletjes ivm oppervlakte bedekken. Daar moesten we met verschillende vormen een oppervlakte proberen correct te bedekken. De ene oefening was hier iets gemakkelijker dan de andere. In de knutselhoek mochten we natuurlijk ook een masker maken! We konden kiezen tussen 15 verschillende vormen. Die we dan moesten uitknippen en de ogen uitprikken. Daarna mochten we onze masker versieren met wat we maar wilden. De verf was alvast het populairst! Op dinsdag straalde het zonnetje weer wat warmer en konden we buiten sporten met meester Stijn en met de modules! Op woensdag gingen we zoals altijd sporten in het sportpark en op donderdag oefenden we verder op kikker- open- toe! We gingen in de namiddag nog eens ons deel van het schooldomein mooimaken en ruimden de vuiligheid met plezier op.

We hadden ook nog een jarige kapoen op woensdag: Leonie koos om als een vogeltje haar 6de verjaardag te vieren in de klas. Hiep hiep hoera!!!!

Geniet van de krokusvakantie allemaal!