Deze week gingen we verder met onze ontdekking. We leerden de zonnebloemen van Van Gogh kennen en probeerden ook zelf een bloemenschilderij te maken met waterverf. We speelden spelletjes met de zonnebloemen. Bij het ene spel moesten we de bloem zo groot laten komen als er werd gevraagd en bij het andere spel moesten we zoeken naar de bloemblaadjes met het juiste getalbeeld op. We maakten ook kennis met het werk van Seurat, die de stippentechniek toepaste. Ook dit mochten we uitproberen, maar we vonden het wel lastig en het duurde lang om iets te maken. We maakten ook kennis met het werk van Pollock, hij doet aan actionpainting en ook dit mochten we uitproberen in groepjes. De juf hing een groot wit blad op in onze klastuin en we mochten met bekers verf erop gooien. Dat was heel erg leuk! Helaas was het poetswerk voor de juf nu net iets minder plezant ;-). We hadden ook weer een workshopdag en daar werkten we rond K.Haring. Bij meester Jos deden we een stopdans, waarbij we moesten veranderen in een beeld. Bij juf Jana mochten we dansen met linten, zodat we goed wisten hoe we ons lichaam kunnen bewegen en bij onze juf gingen we met klei aan de slag om zelf een mannetje te knutselen, geïnspireerd op de werken van K.Haring. In de klas gingen we ook nog aan de slag met muziekinstrumenten. Met behulp van kleuren, konden we de partituur lezen en naspelen met belletjes en boomwhackers. En nog veel meer. Dit project sloten we af met een forum, waarbij we in het eerste deel op het podium onder andere onze dansmoves konden tonen en in het tweede deel van ons forum tonen de kinderen hun zelfgemaakte kunstwerken in het pop-up kleutermuseum!

De koekjes worden ook goed verkocht en wie zijn bestelling binnenbracht bij onze juf of via mail bij juf Nele, mocht al evenveel koekjes kleven op ons koekiemonster!

We hadden ook nog een jarige kapoen op woensdag: Jayden! Hij werd 6jaar en koos ervoor om als olifant zijn kaarsjes uit te blazen.