Deze week mochten we op maandag kennis maken met het eerste leerjaar. We gingen met onze juf op stap en gingen langs de straat op zoek naar de ingang van de lagere school, want dit is aan de andere kant van ons mooi domein en zoals de kleuters die kennen als ‘de poort van de verre rij’. Daar kwamen we ook te weten waar we onze fiets of step zullen kunnen plaatsen volgend jaar, waar we onze boekentas moeten zetten, waar we kunnen spelen tijdens de speeltijd en waar we onze rij moeten maken als het klastijd is. Daarna gingen we de lagere school binnen. Sommigen waren een beetje zenuwachtig om de klasjuf van het eerste leerjaar te ontmoeten en onze juf te zien vertrekken met de leerlingen. Terwijl onze kapoenen voor de eerste keer kennismaakten, keerden de leerlingen even terug naar de kleuterklas. Zij mochten in een doorschuifsysteem spelen met verschillende gezelschapsspelletjes. Wanneer de kapoenen terug waren vertelden ze enthousiast over hun bezoekje, waar ze onder andere rijmspelletjes speelden. Op dinsdagvoormiddag kregen we enkele extra helpende handen in onze klas, want 4 van de oudste leerlingen kwamen. Ze namen elk een 3-tal kleuters bij zich om een verhaal voor te lezen en achteraf vraagjes te stellen. Daarna speelden ze spelletjes mee tijdens hoekenwerk. We speelden een reactiespel waarbij we de slapende poes niet mochten wakker maken met het dierengeluid en een geheugenspel waarbij we moesten onthouden welk prentje waar in het raster stond. We leerden deze week ook een nieuwe letter aan ‘i’. En herhaalden de andere letters die al aan onze lettermuur hangen. In ons getallenlabo werkten we rond het laatste getal en zo is onze bundel ook helemaal klaar. Zo konden we ook een nieuw spel aanleren waarbij we op verschillende manieren een aantal zo snel mogelijk moeten kunnen voorstellen. Het schoolfeest komt steeds dichterbij en daarom zijn we ook al flink bezig met onze dans in te oefenen! De dag na het schoolfeest is het moederdag, de kapoenen weten allemaal heel goed wat dat wil zeggen: “we zien onze mama’s op deze dag supergraag en tonen dat met een cadeautje, juf!” Dus ook aan het geschenkje voor onze lieve mama’s zijn we al begonnen… Vanaf dinsdag werken we terug verder, want maandag is een extra verlofdagje voor iedereen! En natuurlijk waren we allemaal heel erg blij dat juf Eveline terug is. Zij mocht de week afsluiten met een hele leuke activiteit met de kapoenen: Rollebolle!

Geniet van de foto’s hieronder… Fijn weekend en tot dinsdag!