Deze week gingen we weer verder met vaderdag. Vooral het inoefenen van ons versje stond nog bovenaan de lijst, want ons cadeautje moest nog een kleine afwerking hebben en daarna werd die al verpakt door onze juf. Het thema ‘ROBOT’ groeit verder in onze klas. Op maandag bekeken we enkele robots op het internet en we merkten dat er superveel verschillende zijn. Deze voorbeelden dienden als inspiratie voor onze eigen robot uit kosteloos materiaal, want zo konden we zelf gaan nadenken hoe we de onze zouden maken. In de namiddag stond de knutseltafel vol spullen, waaruit we onze eigen robot dan konden opbouwen. De juf hielp het bevestigen met nietjes en met het lijmpistool. Volgende week mogen we hem dan ook nog schilderen, bekleven met aluminium en hem voorzien van ogen, een mond en natuurlijk knopjes op zijn buik. Op dinsdag kwam er weer hulp vanuit het 5de en 6de leerjaar. Zij hielpen ons kennismaken met enkele nieuwe spullen over robots en hielpen ons met woorden nastempelen. We speelden ook een spel waarbij we de tandwielen met de juiste hoeveelheid aan de cijferrobot moesten linken. Op dinsdag was meester Stijn weer van de partij! Wat waren we allemaal weer enthousiast dat hij terug met ons ging turnen en zwemmen! Deze week moesten we ook allerlei oefeningen maken bij de juf, zoals rijmen, dezelfde zoeken, lettergrepen kleuren, maar ook wiskundige oefeningen zoals meer blokken, minder blokken, van klein naar groot zetten, … Daar we deze week heel veel oefeningen moesten doen, hadden onze juffen een verrassing op donderdagnamiddag: we mochten naar het speelplein om te ravotten. Ons water hadden we mee en stond in de schaduw, want het zonnetje geeft een dorstig weertje.

Geniet van de foto’s hieronder, sfeerbeelden van de helpende handen, sfeerbeelden van in onze klastuin en sfeerbeelden van onze uitstap naar het speelplein.

Prettig weekend en tot volgende week!