We hebben er een hele warme week opzitten. Onze klas werd af en toe verplaatst naar buiten, in onze klastuin waar we schaduwhoeken maakten onder de boom en onder verschillende parasols en ook onder de bomen op het groene domein. Maar natuurlijk konden we ook in onze klas werken! We werken nog steeds rond de robots. Waarbij we verschillende activiteiten uitprobeerden. We leerden dingen spiegelen en gebruikten daarbij een echte spiegel om te tellen welk een blokje we in welke kleur moesten kleuren. Dit was niet zo eenvoudig. Nog een stapje verder was de robothelft in spiegelbeeld verder af te werken. De hulpvakjes op het blad dienden om de verhoudingen een beetje te respecteren. We gingen robots meten met latjes met daarop vakjes, bouten of moeren. We kwamen hierbij te weten dat de hoeveelheid gebruikte spullen afhangt van de grootte van de spullen, maar dat de robot toch nog altijd even groot blijft. We gingen andere robots vergelijken van grootte door telkens dezelfde klikblokjes te gebruiken. Hier kwamen we te weten dat sommige robots even groot waren, daar we evenveel blokjes nodig hadden. Onze pengreep en het tussen de lijnen blijven hebben ook nog even herhaalt, want volgend jaar moeten we ook mooi tussen de lijnen kunnen schrijven. We hadden ook een spelletje waarbij we de robots hun moeren moesten helpen zoeken en ze met een wasknijper aanduidden. We speelden het spel waarbij de ene robot ons een getal gaf en de andere robot het getal in twee kon splitsen. We speelden het spel waarbij de robot zijn tweelingbroer kwijt was en wij deze moesten zoeken. We moesten hier heel goed naar de kleine details kijken, want de verschillen tussen alle robots waren heel erg klein. We hadden ook robots met gaten, die we al dobbelend konden opvullen met de gerolde hoeveelheid. Onze zelfgemaakte robots kregen deze week ook enkele kleurtjes, zodat ze er nog wat leuker uitzien. Op woensdag en donderdag kwam meester Stijn weer sporten en plonsen met ons. donderdagnamiddag mochten we voor de laatste keer naar de bib. Daar gaven we onze boeken af en speelden we nog een afscheidsspel in de bib.

Hieronder enkele foto’s van het werken in de klas. De foto’s van de bib hebben jullie nog te goed…

Prettig weekend en tot maandag!