Deze week gingen we werkten we nog een beetje verder in het thema ‘herfst’. We speelden een rijmspelletje waarbij we het rijmend hoedje van het eikeltje moesten vinden. Eerst speelden we dit met de juf en mochten we ipv onze vinger op te steken als het rijmde bij één van de nootjes voor ons, op een geluidenknop drukken. Als iedereen het spelletje goed begreep, mochten we dit ook in hoekenwerk spelen.

We speelden op het grote scherm in de zaal een telspel, waarbij we verschillende herfstspullen moesten tellen en het bijhorende cijfertje zoeken. Daarna probeerden we een soortgelijk werkje te maken, maar hier mochten we evenveel bolletjes kleuren als er herfstspullen waren. Naast het begrip evenveel, werkten we ook met meer en minder. Hierbij krijgen we de hulp van 3 diertjes, kameel evenveel- beer meer- vlinder minder.

Om te weten of we de woorden van ons thema goed weten, speelden we een kleurendictee. Waarbij de juf vertelde welk voorwerp we in een bepaalde kleur moesten kleuren. Bij de ene kapoen ging dit duidelijker vlotter dan bij de andere. We speelden ook nog een lettergrepenspel waarbij we de herfstwoorden in lettergrepen klapten en daarna bij het juiste cijfertje mochten leggen.

In de knutselhoek waren we allemaal klaar met onze herfstboom en mochten we experimenterend schilderen en stempelen met de spulletjes die we gevonden hadden op onze herfstwandeling.

En natuurlijk deden we nog veel meer, maar teveel om op te sommen. Sommige dingen kan je ook nog zien op de foto’s… Veel plezier!

Fijn weekend! Tot maandag.