Het bezoek van de sint komt steeds dichterbij! We zijn dan ook allemaal klaar met onze pietenmuts te maken. Omdat ze bij het bezoek heel goed zou zitten, mogen we deze week in de klas de pietenmuts aandoen.

In de poppenhoek kunnen we ons volledig verkleden als sinterklaas of als piet. Dat vinden we natuurlijk superleuk! Ze oefenen dan ook heel graag met spullen in de zakken te stoppen en op stap gaan doorheen de klas. Gelukkig heeft de sint ook een paard om mee te galopperen!

We speelden bij de juf natuurlijk ook enkele spelletjes en maakten ook enkele werkjes. In de rekenhoek mochten we de spullen op de juiste plaats leggen. Deze plaats kwamen we te weten door goed te luisteren naar de juf. In de knutselhoek mochten we vrij schilderen of kleuren van spiekpietjes, sinterklaas of de stoomboot. We telden ook de ogen van 2 dobbelstenen samen om te weten te komen hoeveel spullen we in de zak moesten steken en mochten het daarna ook op een verlanglijstje kleven.

We luisterden naar een verhaal van de avonturen van de spiekpietjes. De juf was het de dag erna al een beetje vergeten, maar gelukkig hadden wij goed opgelet en konden wij het verhaal adhv de prenten opnieuw vertellen!

Maandag komt de sint langs op onze school, dus natuurlijk hebben we ook onze liedjes goed ingeoefend!

Prettig weekend en wie weet passeert de sint al eventjes…

Tot maandag!